Loading Events
  • This event has passed.

All Events

ΤΟ CMP ήρθε για να αλλάξει το τοπίο στην Αθλητική Εκπαίδευση

Sep 27, 2021

Την Δευτέρα 27/9 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Θέατρο του Δημαρχείου Ηλιούπολης η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος του νέου αθλητικού μονοθεματικού Ι.Ε.Κ. CMP Sports School, παρουσία εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε και ανθρώπων από το χώρο του αθλητισμού. Το νέο αυτό εγχείρημα στο χώρο της εκπαίδευσης φέρει την υπογραφή του Ομίλου Ευρωεργασιακή Α.Ε.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ CMP SPORTS SCHOOL (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Δημήτρης Αποσκίτης, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Γιώργος Λημνιάτης και Κώστας Ντάκουλας, αποτελούν μαζί με τους συνεργάτες τους καθηγητές του CMP Sports την πιο δυνατή ομάδα εκπαίδευσης νέων προπονητών σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και personal training

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Δημήτρης Βλάχος, ο Διευθυντής Σπουδών κ. Δημήτρης Αποσκίτης, ο οποίος και ανέλυσε τους άξονες και τους στόχους του προγράμματος και οι Διευθυντές των τριών κλάδων της προπονητικής Για το ποδόσφαιρο ο κ. Στέλιος Γιαννακόπουλος, για το μπάσκετ ο κ. Γιώργος Λημνιάτης και για το personal training ο κ. Κώστας Ντάκουλας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης, που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Δημήτρης Βλάχος “Δεξιότητα χωρίς πιστοποίηση δεν αρκεί”

 Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ευρωεργασιακή Α.Ε ανέλυσε στην ομιλία του το όραμα που οδήγησε στην απόφαση για την ίδρυση του νέου μονοθεματικού αθλητικού Ι.Ε.Κ.CMP Sports School. Τόνισε την σημασία να πιστοποιεί κάποιος τις δεξιότητες του και πως η Ευρωεργασιακή Α.Ε. γνωρίζει τον τρόπο  να την παρέχει. Μίλησε για την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός Ι.Ε.Κ. όπως το CMP Sports School υπογραμμίζοντας ότι η επιλογή των Διευθυντών και των λοιπών συνεργατών έγινε με κριτήριο τις γνώσεις και το ήθος τους. Μίλησε επίσης για το διευρυμένο πρόγραμμα υποτροφιών δίνοντας στο Δήμαρχο κ. Γιώργο Χατζηδάκη την δυνατότητα να προσφέρει στους δημότες της Ηλιούπολης, που επιθυμούν να σπουδάσουν προπονητική, την ευκαιρία να το πράξουν μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος. Στην συνέχεια, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Χατζηδάκη για την παρουσία και την στήριξή του, τον κάλεσε στο βήμα.

 Δήμαρχος Ηλιούπολης “Ο Δήμος θα είναι κοντά σας” 

Ο κ. Γιώργος Χατζηδάκης στην σύντομη ομιλία του  χαιρέτησε την δημιουργία του νέου Ι.Ε.Κ. και τόνισε πως ο Δήμος Ηλιούπολης θα είναι κοντά στο νέο αυτό εκπαιδευτικό εγχείρημα. Αναφέρθηκε στην σπουδαία συνεισφορά του Προέδρου του Ομίλου Ευρωεργασιακή Α.Ε. στο κοινωνικό σύνολο, δήλωσε βέβαιος για την επιτυχία και πως η παρουσία στο πάνελ και στην εκπαιδευτική διαδικασία σημαντικών αθλητών με σπουδαία καριέρα και ήθος διασφαλίζει  σε όλους τους τομείς την άρτια και απόλυτα επαγγελματική συνέπεια του CMP Sports School. Τόνισε πως ο Δήμος θα είναι αρωγός στην νέα προσπάθεια και ευχήθηκε να είμαστε όλοι παρόντες σε μελλοντικές εκδηλώσεις.

Δημήτρης Αποσκίτης “Στόχος μας να δημιουργήσουμε την νέα γενιά προπονητών” 

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Διευθυντής Σπουδών του CMP Sports School κ. Δημήτρης Αποσκίτης. Ανέλυσε το πρόγραμμά σπουδών και των τριών κλάδων της προπονητικής, μίλησε για την φιλοσοφία του νέου Ι.Ε.Κ., τόνισε πως βασικό κριτήριο για την επιλογή των επικεφαλής και των τριών τομέων ήταν οι γνώσεις και το ήθος που τους χαρακτήρισε και τους χαρακτηρίζει σε όλη τους την πορεία, τόσο ως αθλητές όσο και ως προπονητές και δασκάλους. Προβλήθηκαν εικόνες από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις  και τα τεχνολογικά μέσα που θα έχουν στη διάθεσή τους οι σπουδαστές, ενώ παρουσιάστηκαν και τα πλήρη βιογραφικά όλων των συνεργατών του CMP Sports School. Ο Δημήτρης Αποσκίτης αναφέρθηκε επίσης και στην θέληση του νέου εκπαιδευτικού ομίλου να κάνει άνοιγμα και να προσεγγίσει αθλητές ΑΜΕΑ, με σκοπό την κατάρτισή τους στην προπονητική, γεγονός που καθιστά το ΙΕΚ πρωτοπόρο. Στη συνέχεια σύστησε στο κοινό τους τρεις επικεφαλής των κλάδων της προπονητικής.

Στέλιος Γιαννακόπουλος “Να μεταδώσουμε τη νοοτροπία του νικητή στους νέους προπονητές”

Ο επικεφαλής ποδοσφαίρου του CMP Sports School Στέλιος Γιαννακόπουλος ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι δεν δυσκολεύτηκε να πει το ναι, αφού κατάλαβε το όραμα της  οικογένειας Βλάχου και του Δημήτρη Αποσκίτη για τη νέα αυτή προσπάθεια στο χώρο της αθλητικής εκπαίδευσης. Δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα βιογραφικά και την ποιότητα των συνεργατών, τονίζοντας ότι στόχος όλων είναι να μεταλαμπαδεύσουν τις αξίες και τη νοοτροπία του νικητή στα νέα παιδιά, στη νέα γενιά προπονητών. Προσωπικά, είπε, ότι έχει πολλή όρεξη για δουλειά και ανυπομονεί να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Γιώργος Λημνιάτης “Τρεις οι άξονες μας, εξειδίκευση, αναπτυξιακό πρόγραμμα και ήθος”

Ο Δημήτρης Αποσκίτης δίνοντας τον λόγο στον επικεφαλής του τομέα του μπάσκετ τόνισε την πορεία του Γιώργου Λημνιάτη στα αναπτυξιακά κλιμάκια του ελληνικού μπάσκετ, λέγοντας ότι όπως και για τους υπόλοιπους επικεφαλής βασικό ρόλο στην επιλογή έπαιξε το ήθος. Ο Γιώργος Λημνιάτης στην τοποθέτησή του έκανε λόγο για τους τρεις άξονες, πάνω στους οποίους θα κινηθεί το νέο Ι.Ε.Κ., μιλώντας για την εξειδίκευση, τόνισε τη σημασία της στον σύγχρονο επαγγελματικό αθλητισμό. Ανέφερε το NBA και τα σπουδαιότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπου τα προπονητικά επιτελεία είναι πολυμελή και ο κάθε κόουτς έχει συγκεκριμένο ρόλο. Στο κομμάτι της ανάπτυξης υπογράμμισε τη σπουδαιότητα ενός προπονητή να δουλεύει στην παραγωγή παικτών και όχι κατ’ ανάγκη στην πρώτη γραμμή, αφού πλέον άπαντες έχουν αντιληφθεί ότι η ανάπτυξη των αθλημάτων ξεκινά όχι από τη βιτρίνα, αλλά από τα πρώτα στάδια, γεγονός που αποτυπώνεται και στις αμοιβές των προπονητών πια. Σχετικά με το ήθος, τόνισε ότι ένας προπονητής πρέπει πάνω απ’ όλα να είναι δάσκαλος και παιδαγωγός. Τέλος, ευχαρίστησε τον Όμιλο, τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή Σπουδών για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Κώστας Ντάκουλας “Η επιστήμη στην υπηρεσία της προπονητικής

Ο Κώστας Ντάκουλας, επικεφαλής του τμήματος personal training και εκ των κορυφαίων του είδους στην Ελλάδα, έκανε εκτενή αναφορά στα βοηθητικά εργαλεία που προσφέρει η ιατρική επιστήμη και η σύγχρονη βιολογία και βιοτεχνολογία στον προπονητή και στον αθλητή. Μίλησε για τη δυνατότητα εξέλιξης του κάθε αθλητή, όχι με γενικά ασκησιολόγια και μέσω ομαδικών προπονήσεων, αλλά εξειδικευμένων και εξατομικευμένων προγραμμάτων, που σκοπό έχουν την άμεση βελτίωση των συγκεκριμένων δεικτών του αθλητή που παρουσιάζουν πρόβλημα. Τόνισε επίσης, ότι οι σπουδαστές που θα επιλέξουν το τμήμα του personal training του CMP SportsSchool,  δεν θα περιοριστούν στο να αποκτήσουν απλές και βασικές γνώσεις των συναφών με την προπονητική επιστημών, αλλά θα αποκτήσουν πρόσβαση και στα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και στις πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις, έτσι ώστε αποφοιτώντας να διαθέτουν ένα πλήρες οπλοστάσιο για να αντιμετωπίσουν κάθε δυνατή πρόκληση. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη γενετική και συγκεκριμένα στο DNAathletic test,, ένα γενετικό τεστ που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε τον γονιδιακό χάρτη κάθε αθλούμενου ως προς τις φυσικές αντοχές του, τις αθλητικές του ικανότητες, μέχρι και τον ψυχικό κόσμο ενός παίκτη. Πρακτικά δηλαδή να κατανοήσουμε μέσω του τεστ τις δυνατότητες του σε ταχύτητα, αντοχή και δύναμη, δίνοντας στον προπονητή του εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται για να δουλέψει πάνω στα μειονεκτήματα και να βελτιώσει στο μέγιστο τα πλεονεκτήματα κάθε αθλητή που έχει στα χέρια του. Στο ψυχικό κομμάτι σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες μπορούμε να αντιληφθούμε την προσωπικότητα του παίκτη καλύτερα, δηλαδή αν έχει διάθεση να ρισκάρει ή να πάρει μια δύσκολη απόφαση. Για μας οι προπονητές είναι πάνω απ’ όλα επιστήμονες. Ευχαριστώ πολύ τον Όμιλο. Να έχουμε μια καλή σεζόν.